Szűrés

Tanúsítvány

SSL Certificate
Média megjelenések

Gránit mosogatók - a földtörténet egy darabja

2023.03.31 20:51
Gránit mosogatók - a földtörténet egy darabja

Gránit mosogatók – a földtörténet egy darabja a konyhában

A gránit mosogatók amellett, hogy alapanyaguknak köszönhetően évtizedekig változatlan minőségben pompáznak, a kő természetes eleganciájával válthatják fel a megszokott rozsdamentes acél mosogatókat.

Millió éves alapanyag

A gránit világ legrégebbi magmás kőzete, akár 300 millió éves történetre visszatekintve, tehát, akinek gránitból készített berendezés díszíti a lakását, minimum több ezer éves földtörténeti alapanyagból készült enteriőrrel büszkélkedhet otthonában. A gránit egy viszonylag könnyű, szilárd, durva kristályos kőzet, amelynek latinból származó neve utal legfőbb tulajdonságára, vagyis hogy szemcsés. A földkéreg számottevő része gránit, nem meglepő, hogy már az őskorban felismerték előnyeit, és elsősorban építőkőként használták. Manapság oszlopok, díszítő- és burkolókövek kiváló alapanyaga, de felhasználása a belső terekben is eleganciát kölcsönöz.

A kő előkelősége a konyhában is

A nevéből adódó szemcsés tulajdonságának köszönhetően könnyen alakítható, az őrlemény pedig különböző adalékanyagokkal kiválóan önthető, vagyis formálható. Amellett, hogy a gránit elegáns alapanyaga lehet dohányzóasztalnak, pultnak, kompozit formájában kiváló mosogatók készülnek belőle. Elsőrangú minőséggel és tartóssággal veszi fel a versenyt a megszokott rozsdamentes acél változatokkal, ráadásul egyedi látványt biztosít, és a kő természetességével kölcsönöz a konyhának barátságos hangulatot. A több évtizedes élettartam alatt is változatlan minőség alapja, hogy az akrillal vagy műgyantával kevert gránitőrlemény tegye ki az alapanyag 80 százalékát. Formálhatóságának hála a kompozit gránit mosogatók több méretben és formában is kaphatók, így szinte mindenhová betervezhetők.

A gránit egy rendkívül sűrű anyag, nagyon szilárd és kemény, ennek köszönhetik az ebből készült eszközök és berendezések strapabíróságukat és nagyon hosszú élettartamukat is. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a gránit mosogatók is hosszú évtizedekig használhatók, ráadásul megfelelő tisztítással változatlanul impozáns látványt nyújtanak. Kevésbé kopnak, karcolódnak, és ellentétben fém társaikkal nem deformálódnak, horpadnak.

A szín sem akadály

kompozit gránit mosogatók másik nagy előnye, hogy a formálható alapanyag több színben is előállítható. A fehértől a feketéig a szürke minden árnyalatában gyártható, emellett közkedveltek még a barna különböző világosabb tónusaiban is, így több lakberendezési elképzeléshez is könnyedén található a terveinknek megfelelő színben. Népszerűek a jázmin, a bézs, a pezsgő, a kávé színű változatok, amelyek tökéletesen passzolnak akár tömörfából készült konyhabútorokhoz is. Vannak látványra szemcsésebb és simább összhatást nyújtó típusok is.

Könnyen tisztítható

A gránit kompozit nem porózus, és ez könnyű tisztítási lehetőségeket biztosít, megfelelő karbantartással pedig évtizedekig ugyanolyan állapotban tartható. Bár a gránit szinte sérthetetlen keménységű, és így a kompozit is rendkívül strapabíró, ám természetesen az összetevők befolyásoló tényezők ezen a téren, de a megszokott tisztítószerekkel és eszközökkel szinte lehetetlen kárt tenni benne.